Een website maken is een passie... Met helemaal niets ga je aan de slag, maar samen met het verhaal van de klant kom je tot een eindresultaat. Dat is pas een wonder.Press'd

Soorten websites

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende soorten websites. Elke soort bepaalt voor een groot gedeelte wat u kan tonen, wat u of de gebruiker er mee kan doen of hoe gemakkelijk of niet het is om dynamische content te maken. Hieronder vindt u alle soorten websites die u bij Press'd kan laten maken !


Standaard HTML code

Een "normale" website, die geen gebruik maakt van enige dynamiek, wordt opgebouwd in een taal die HTML heet. HTML staat voor "Hypertext Mark-up Language". Het woordje "Mark-Up" zegt dat het eigenlijk niet over een programmeertaal gaat, maar eerder om een manier van opmaak aanmeten (bv lettergrootte, kleuren,...).

Een HTML website is meestal voldoende om op een simpele georganiseerde manier een beeld te geven van uw zaak of de informatie die u wilt verspreiden.
Het is natuurlijk geen probleem om (o.a. met CSS3) een mooie layout te gebruiken met foto's, kleurtjes en menuutjes...


Een dynamische "geprogrammeerde" website

Press'd maakt gebruik van een programmeertaal genaamd PHP (PHP: Hypertext Preprocessor). Ja, u leest het goed, het acronym komt nog eens terug in de volledige naam van de taal. PHP is een taal waarmee je je hele website gaat "programmeren". Je gaat dus volledig zelf bepalen wat er op je scherm komt te staan op welk moment. Meestal gebeurt dit in samenwerking met achterliggende databanken waarin je gegevens kan opslaan en waaruit je gegevens kan gaan halen.

Voorbeelden van zulke websites zijn sites met catalogi waarin mensen kunnen gaan zoeken, sites waarin je gegevens kan opvragen afhankelijk van velden die de gebruiker zelf kiest en ga zo maar door.

Een nadeel van deze manier van werken is dat de ontwikkeling veel moeilijker is en daardoor meer tijd en geld zal kosten. Een groot voordeel is dat u zelf eigen modules kan ontwikkelen die bepaalde taken op uw website op zich gaat nemen.


Flash (animatie)

Flash, van de firma Adobe, is een pakket waarmee zeer dynamische bewegende websites kunnen gemaakt worden. Animaties horen daarbij tot de mogelijkheden.
Flash bevat ook een programmeertaal waarmee acties kunnen toegepast worden op momenten dat de gebruiker iets speciaal doet.

Het grote voordeel van Flash is dat je er snel nette bewegende beelden mee kan maken.
Er zijn echter een aantal nadelen die kunnen doorwegen in uw keuze om een Flash website te gebruiken :

CMS

CMS staat voor Content Management System. Er zijn een aantal firma's die zich jarenlang hebben gespecialiseerd in de ontwikkeling van een pakket dat de website ontwikkelaar toelaat om op een snelle manier een dynamische website op te zetten. Het voordeel is dat er in het systeem al heel wat standaard modules zitten die het de gebruiker makkelijker maakt om bepaalde taken uit te voeren. Hierbij denken we bv aan het beheren van gebruikers op een website die bepaalde documenten mogen bewerken of niet. Een ander voordeel is dat er wereldwijd ontwikkelaars zijn die regelmatig modules maken die simpelweg aan het CMS kunnen toegevoegd worden. Te denken valt aan een fotoalbum (waar je zelf foto's kan toevoegen, bewerken, verwijderen), een beveiligde website met gebruikers groepen, mailfuncties, nieuwsbrieven, gastenboeken, forums, kalenders,...

Op dit moment zijn er twee grote spelers op de markt : Joomla en Drupal (deze laatste is trouwens een volledig Belgische ontwikkeling), maar er zijn heel wat andere goede CMS'en op de markt (bv Wordpress,...).

CMS pakketten laten het u toe om uw website volledig zelf te onderhouden wat betreft inhoud en vormgeving. U kan nog steeds kiezen om op maat een aangepaste layout te laten maken voor uw CMS.


Web shop

Een webshop is eigenlijk uw eigen winkel op het web. U kan uw eigen producten beheren, maar ook zaken zoals BTW tarieven, manieren van betaling, verzendkosten enzovoort. Uw bezoekers kunnen dan aankopen doen op betalen via de door u opgezette manier. Voor een webshop is er een hele meute van opties. Deze kan u best bespreken met ons indien u geïnteresseerd bent.

Press'd

Herkenrodestraat 10
3540 Herk-de-Stad

Tel : +32 (0) 476/97.08.68
Mail : info@pressd.be

© Press'd - Alle rechten voorbehouden