Eén op vier Belgen maakt nooit een back-up ! Bent u die ene persoon ?

DataNews onderzocht onlangs of de Belgen regelmatig een backup maken van persoonlijk gegevens op hun computer.
Hieruit blijkt dat ongeveer één op de vier Belgen nooit een back-up maakt van persoonlijke gegevens op zijn of haar computer. Bijna de helft van de Belgen raakte al eens digitale privégegevens kwijt.
Het onderzoek werd gedaan bij ruim 900 particulieren en ongeveer 300 bedrijven.
Helaas blijken Belgen het niet te nauw te nemen met persoonlijke informatie op hun computer. Ook al geeft ongeveer één op de vier Belgen aan nooit te back-uppen, toch vindt 92 procent het maken van back-ups belangrijk ! Het is dan ook niet onlogisch dat uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 46 procent van de bevraagden al eens gegevens kwijtraakte en dat bij een op de tien van hen dat al meermaals gebeurde.

Ook wat het back-uppen van smartphones betreft, wordt gesproken van verontrustende resultaten. Zes op de tien Belgen geven aan niet te weten hoe ze een back-up van hun smartphone moeten maken. Daarbij is ook een opmerkelijk verschil te zien tussen mannen en vrouwen: 40 procent van de mannen zegt te weten hoe dat moet, terwijl dat bij vrouwen maar 26 procent is.

De kans om een gsm of smartphone kwijt te raken, is veel groter dan de kans om een computer of laptop te verliezen. Toch wordt een computer dikwijler geback-upt. Het is frappant dat vier op de tien mensen aangeven dat ze er kapot van zouden zijn als ze gegevens van hun gsm of smartphone zouden kwijtspelen.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven gaan niet voorzichtig genoeg om met hun gegevens, luidt het. Zo maakt 40 procent van de bedrijven geen dagelijkse back-up en riskeren ze dus dataverlies. Dat is vaak te wijten aan een onduidelijk of onbestaand back-upbeleid.

Bent u op zoek naar hulp betreffende het opzetten van automatische backups, dan kan Press’d ook van dienst zijn ! Contacteer ons gerust voor meer info en prijzen !

Maakt u mij aub eens een “aantrekkelijke site” ?

… Dat is één van de meest gehoorde uitspraken als klanten ons vragen om een website op maat te maken. En waarschijnlijk is het ook één van de moeilijkste zaken die een klant aan ons kan vragen. Want, wat is nu eigenlijk een “aantrekkelijke” site ?

Dat is juist hetgeen wat voor iedereen anders kan ingevuld worden. Iedereen heeft wel ergens in zijn hoofd wat voor hem of haar een mooie site is. Maar niet iedereen kan dit exact verwoorden naar de ontwikkelaar die de site moet maken. En dus krijg je dikwijls situaties waarin de ontwikkelaar denkt iets mooi gemaakt te hebben, maar uiteindelijk te horen krijgt dat de klant het ontwerp net niet mooi vind. En dat is een situatie die we natuurlijk willen vermijden!

Indien u kiest voor Press’d voor het maken van uw website op maat, dan zullen wij altijd als eerste vragen om een lijstje van 3 a 5 sites door te sturen waarvan u een goed gevoel krijgt of waarbij u vindt dat hij goed in elkaar zit. Op basis van die sites kan de ontwikkelaar dan proberen een goed compromis te vinden.

Weet vooral dat Press’d ALTIJD na de eerste meeting 3 voorstellen zal doen voor de layout van de nieuwe website op maat. Deze layout, ook wel mockup genoemd, kan dan gebruikt worden om samen met u tot een finaal design te komen. En dat design zal dan ook zo uitgewerkt worden.

Onthoud ook dat wij u als klant altijd zullen proberen leiden tot een zo goed mogelijke website, rekening houdende met web etiquette en afspraken die op het web standaard zijn. Maar, we zullen altijd de website afwerken naar uw zin. Dat betekent misschien wel dat andere klanten uw design juist niet mooi vinden, maar dan komen we opnieuw tot het statement dat smaken verschillen.

Daarom, wilt u door ons een website laten maken op maat, begin dan alvast wat huiswerk te maken en ga op zoek naar dat lijstje van sites die u leuk vindt !

Ik zie op Facebook links naar tools om zelf een website te maken, zelfs gratis. Waarom dan betalen voor het maken van een website ?

Het klopt, tegenwoordig bestaan er genoeg tools om zelf websites te bouwen op een snelle manier en dit zelfs dikwijls volledig gratis. Soms krijgt u er zelfs een gratis domeinnaam bij en er lijkt nergens een addertje onder het gras te zijn. Waarom zou u dan een website laten maken op maat tegen een (eventueel hoge) prijs.

Elke webmaster huivert bij dit soort aanbiedingen. En zoals het gezegde zegt : “Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het ook meestal niet waar”. Ook bij deze gratis aanbiedingen is dat dikwijls het geval.

Sowieso moeten ook wij toegeven dat er een “mogelijkheid” bestaat om met gratis tools een “redelijke” website te bouwen op een “aanvaardbare” tijd.

Helaas, het resultaat zal altijd slecht zijn. En waarom ? Gewoon omdat deze tools geen rekening houden met bestaande webregels (web-etiquette). Ook de bouwers van de sites houden geen rekening met bepaalde afspraken die gelden op het web.

Hoe dikwijls ziet u niet van de louche gratis domeinnamen die eindigen op ‘.tk’ of ‘.info’ of waarbij de domeinnaam een hele lange naam bevat van de gratis toolwebsite zelf ? Hoe dikwijls komt u niet de meest lelijke websites tegen met een gele achtergrond, vele bewegende GIF beelden en een lettertype om U tegen te zeggen ?

Dat is nu juist één van de grootste problemen. Een “niet-webmaster” bouwt een website op basis van het gewone dagdagelijkse leven, zonder rekening te houden met workflows, diagrammen, web regels, CSS layouts en typografiën; Allemaal zaken waar een webmaster wel aan denkt.

Bij het bouwen van een gratis website wordt er meestal ook te weinig tijd gestoken in de voorbereidingen. Daardoor begint men aan iets wat steeds groter wordt en steeds moeilijker te onderhouden.

Andere grote nadelen kunnen bijvoorbeeld zijn dat de websites die u maakt geen eigen e-mail dienst bieden, een goedkope look-and-feel geven en vooral gebruik maken van vervelende reclame pop-ups. Tja, ook deze bedrijven moeten op een manier hun geld verdienen. Ook loopt u, vooral op latere duur, tegen de lamp als u uw website wil uitbreiden met dynamische code (PHP, ASP,…) welke deze aanbieders niet in hun pakket hebben.

Wat vind u zelf van een site die bol staat van reclame banners als u hem opent ? Dit maakt echt geen goede eerste indruk. Ook het feit dat u zich moet richten tot een gratis e-mail adres (bv van hotmail) maakt geen goede indruk bij uw klanten of de mensen tot wie u zich richt. En bij wie gaat u te rade indien uw site opeens niet meer beschikbaar is of fouten bevat ?

Als laatste willen we nog één groot probleem vermelden wat u kan tegenkomen met een gratis website : De gratis website zal NOOIT van uzelf zijn, noch dat worden. Eénmaal u bijvoorbeeld geld begint te verdienen met uw website, mag u er van overtuigd zijn dat de andere partij geld ruikt en gaat proberen zijn aanbieding terug te verdienen. En de makkelijkste manier is dreigen met het afsluiten van uw website, want zij blijven altijd de eigenaar !

Daarom raden wij alvast aan om te rade te gaan bij een bedrijf dat websites bouwt op maat. Deze mensen nemen de tijd om met u een goed vooronderzoek te doen naar de reden van de site en de doelgroep die u wilt bereiken. Zij zorgen ervoor om een goede website op maat te bouwen, volledig naar uw wensen, met de mogelijkheid tot uitbreiden op latere duur.  Aangezien u een domeinnaam koopt, beschikt u ook ineens over een professioneel e-mail adres, waarmee u bij uw klanten dadelijk veel professioneler overkomt.

Wilt u na het lezen van deze tekst meer info hebben over het laten bouwen van een website op maat, neem dan gerust contact op met Press’d ! Wij staan tot uwer beschikking !

Hopelijk tot gauw.

U wilt een website laten maken op maat… Wat moet u doen ? En hoeveel kost het ?

Een website laten maken is voor de meeste mensen een groot avontuur. De meeste mensen zijn niet op de hoogte van alle aspecten die komen kijken bij het maken van een website. En daarom wordt het allemaal dikwijls op de lange baan geschoven.

Maar toch kan een website laten maken op maat ook gemakkelijk. Wij van Press’d proberen u altijd te begeleiden van begin tot einde. U moet zich geen zorgen maken, wij zorgen dat alles in orde komt. Aangezien een website tegenwoordig toch één van de meest efficiënte kanalen is om uw klanten te bereiken, en aldus voor uw inkomsten zorgt, vinden wij alleszins dat u niet meer zonder website kan !

Het maken van een website begint meestal met een goed verhaal. Een verhaal dat u kwijt wilt aan de wereldwijde community. Daarom is dit verhaal erg belangrijk vooraleer u nog maar begint te denken om een website te maken. Maar, hoe klein of hoe groot uw project ook is, hoe simpel of uitgebreid, alles is bij ons mogelijk na het maken van goede afspraken.

U moet vooral onthouden dat bij Press’d het avontuur altijd begint met een volledig gratis consultatie. Dus dat gedeelte mag u niet stoppen om een website op maat te laten maken.

Press’d is op dit moment nog een kleine firma in bijberoep. De zaakvoerder werkt echter al sinds 1996 in de IT business en is op de hoogte van bijna alles wat reilt en zeilt op het internet en in de IT wereld. U kan daarom rekenen op een professionele aanpak van uw project. Aangezien we ook in het dagelijkse werk bezig zijn met internet gerelateerde projecten, zijn wij er zeker van u ook in ons bijberoep het beste van het beste te kunnen bieden. Voor Press’d is een goede relatie met u als klant zeer belangrijk. Wij staan dan ook open voor alle soort vragen, hoe raar je ze zelf ook mag vinden !

Press’d is gelegen in Herk-de-Stad, Limburg. Omdat wij gewoon zijn om voor klanten te werken in alle regio’s en provincies in het land, doen wij zeer zeker ook projecten voor klanten buiten Limburg. Laat je daardoor dus niet tegenhouden om ons te contacteren.

Press’d werkt zowel voor bedrijven als particulieren. Vele mensen vinden dit een beetje raar, omdat particulieren, verenigingen en kleine KMO’s dikwijls uit het oog worden verloren. Press’d begrijpt dat ook u als particulier op zoek bent naar hulp met IT zaken of het laten maken van een website.

Bent u dus op zoek naar een website, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij het bouwen van een website komt er heel wat kijken. Niet alleen layout is belangrijk, maar ook de inhoud/content van de site is erg belangrijk, zo niet hét belangrijkste. De technische achtergrond zorgt uiteindelijk voor de functionaliteit en performantie.

Bij de projecten die we al uitgevoerd hebben, werkten we meestal met een vaste prijs. Deze prijs omvat sowieso ALTIJD het bespreken, modelleren en maken van de website maar ook het aanvragen en activeren van de hosting en de domeinnaam. Afhankelijk van uw keuze, die u altijd bij ons krijgt, kan u kiezen voor een wederkerend onderhoudscontract of betalen per blok (aanpassing, verbetering, …).

Press’d verkiest het maken van websites op maat, volledig volgens de wensen van de klant. Hetgeen de klant wenst, bepaalt hoe de website zal gemaakt worden. Aangezien er heel veel verschillende soorten websites bestaan en u als klant op voorhand een beetje moet weten wat u exact wilt, kan u alvast meer info vinden op onze informatiepagina.

Het maken van een website verloopt bij ons altijd in verschillende fases. Elke fase begint en eindigt met een meeting tussen Press’d en de klant om alle opties te overleggen. Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend en volledig gratis ! Tijdens deze meeting bekijken we samen wat U als klant exact wenst en bespreken we de verschillende fases die wij hanteren om van een idee naar een volwaardige website te komen.

Neem alvast vrijblijvend contact op met ons met al uw vragen en/of opmerkingen !

Waarom je computer na verloop van tijd trager wordt

Bij express.be een zeer interessant artikel over de reden waarom uw PC steeds trager en trager wordt.

http://www.express.be/business/?action=view&cat=technology&item=waarom-je-computer-na-verloop-van-tijd-trager-wordt&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=

Wat is Twitter en waarom zou u het moeten gebruiken ?

Vele mensen hebben wel eens gehoord van het fenomeen Twitter, maar meer dan dat weten ze er niet van. En waarom zou je iets wat je niet kent ook gaan gebruiken ?

Twitteren is ondertussen een werkwoord geworden dat officieel is opgenomen in de Dikke van Dale. De beschrijving zegt “Korte berichtjes van maximaal 140 tekens sturen naar je vrienden op een online sociaal netwerk.”

U zal misschien denken, dat doe ik toch al met Facebook ? Voor een stuk hebt u gelijk, alleen heeft Facebook geen beperking van die 140 karakters en dient Facebook een heel ander doel.

Wat zijn goede redenen om te twitteren ?

* Gratis nieuws dat ook nog eens gepusht wordt naar u zonder dat u er iets voor moet doen.

Tegenwoordig heeft elk groot bedrijf een Twitter account. Ook kranten en televisie hebben het en gebruiken het om korte berichten te sturen over artikels of informatie op hun eigen (nieuws)-site. Pas als je zelf beslist dat iets belangrijk genoeg is, kan u beslissen om meer te gaan lezen naar aanleiding van het Twitter bericht.

* Up-to-date belangrijke meldingen

Met twitter kunnen heel snel belangrijke berichten rondgestuurd worden. Sneller dan dit kan het niet meer. Op momenten dat andere communicatie middelen uitliggen, kan Twitter een bron zijn om oplossingen aan te bieden voor een probleem.

* Direct contact met sprekers en panels van specialisten

Twitter wordt dikwijls veel gebruikt tijdens congressen of beurzen. Door gebruik te maken van de hashtag (#) met een bepaalde (vooraf bekend gemaakte) zoekterm, kan er heen en weer geschreven worden. Zo komen antwoorden op vragen sneller bij u terecht maar ook dadelijk bij alle andere volgers ! Dikwijls zet men speciaal hiervoor op seminaries of congressen een groot scherm neer waar de laatste tweets met de specifieke hashtag constant worden getoond. Kan je om één of andere reden niet op een congres of seminarie zijn, dan kan u alsnog van waar dan ook het congres voor een groot deel volgen en zelfs deelnemen aan discussies (d.m.v. replies en retweets).

* Netwerking

Via Twitter kan u nieuwe mensen leren kennen. Of zij kunnen u leren kennen. En zo komen gelijkdenkende mensen in contact met elkaar. Op Twitter moet u geen “vriend vragen”. U abonneert zich op iemands tweets en de conversatie kan starten.

* Kennis verspreiding

Twitter wordt vooral gebruikt door de echte specialisten, die informatie delen over bepaalde vakgebieden en/of sectoren. Als u zulke mensen “volgt”, dan krijgt u steeds alle belangrijke informatie. Dikwijls worden via Twitter links verstuurd naar belangrijke documenten en meer informatie. Ook u hebt waarschijnlijk informatie die interessant kan zijn ! Deel die kennis met uw  volgers !

* Laagdrempelig

Op Twitter zitten vele lagen van de bevolking. Van vele moderne bedrijven, zit zelfs de CEO te twitteren. Hebt u al ooit proberen contact te leggen met zo’n persoon ? Waarschijnlijk niet. Via Twitter is die drempel enorm verlaagd om zo’n stap juist wel te zetten. Eénmaal er een communicatie tot stand is gebracht, kan u alsnog overstappen op LinkedIn.

* Klanten volgen

Ook uw klanten spreken over uw bedrijf, product of dienst op Twitter. Als zij daarbij gebruik maken van uw hashtag, dan kan u snel inpikken op eventuele problemen of zelfs ook wel positieve feedback. Zorg ervoor dat uw klanten uw hashtag kennen en bekijk ook regelmatig uw account !

Waarom is een website op maat duur ?

Mooie insight (wel in het Engels) over het feit wat het maken van een website op maat soms duur kan maken.

http://www.gomediazine.com/insights/why-a-custom-website-is-so-expensive-part-1-of-2/
http://www.gomediazine.com/insights/why-a-custom-website-is-so-expensive-part-2-of-2/

Wilt u uw websites terug zoals in de jaren 90 ?

Geweldige manier om via CSS uw website terug te brengen naar de jaren 90 van de vorige eeuw… 🙂1990

http://terribleideas.neocities.org/?utm_content=buffera90a8&utm_source=buffer&utm_medium=appdotnet&utm_campaign=Buffer

Onze eerste blogpost

Vanaf vandaag zal Press’d regelmatig bloggen over interessante zaken die te maken hebben met web development oftewel het maken van websites.

Zoals u weet kan u bij Press’d websites laten maken op maat. Wij proberen altijd op de hoogte te zijn van de nieuwigheden op de markt om zodoende uw website te maken zoals u het wenst.

Hebt u dus behoefte aan een eigen website en wilt u uw website laten maken door Press’d, neem dan gerust contact op met ons of breng alvast een bezoekje aan http://www.pressd.be !