Eén op vier Belgen maakt nooit een back-up ! Bent u die ene persoon ?

DataNews onderzocht onlangs of de Belgen regelmatig een backup maken van persoonlijk gegevens op hun computer.
Hieruit blijkt dat ongeveer één op de vier Belgen nooit een back-up maakt van persoonlijke gegevens op zijn of haar computer. Bijna de helft van de Belgen raakte al eens digitale privégegevens kwijt.
Het onderzoek werd gedaan bij ruim 900 particulieren en ongeveer 300 bedrijven.
Helaas blijken Belgen het niet te nauw te nemen met persoonlijke informatie op hun computer. Ook al geeft ongeveer één op de vier Belgen aan nooit te back-uppen, toch vindt 92 procent het maken van back-ups belangrijk ! Het is dan ook niet onlogisch dat uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 46 procent van de bevraagden al eens gegevens kwijtraakte en dat bij een op de tien van hen dat al meermaals gebeurde.

Ook wat het back-uppen van smartphones betreft, wordt gesproken van verontrustende resultaten. Zes op de tien Belgen geven aan niet te weten hoe ze een back-up van hun smartphone moeten maken. Daarbij is ook een opmerkelijk verschil te zien tussen mannen en vrouwen: 40 procent van de mannen zegt te weten hoe dat moet, terwijl dat bij vrouwen maar 26 procent is.

De kans om een gsm of smartphone kwijt te raken, is veel groter dan de kans om een computer of laptop te verliezen. Toch wordt een computer dikwijler geback-upt. Het is frappant dat vier op de tien mensen aangeven dat ze er kapot van zouden zijn als ze gegevens van hun gsm of smartphone zouden kwijtspelen.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven gaan niet voorzichtig genoeg om met hun gegevens, luidt het. Zo maakt 40 procent van de bedrijven geen dagelijkse back-up en riskeren ze dus dataverlies. Dat is vaak te wijten aan een onduidelijk of onbestaand back-upbeleid.

Bent u op zoek naar hulp betreffende het opzetten van automatische backups, dan kan Press’d ook van dienst zijn ! Contacteer ons gerust voor meer info en prijzen !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *